634e8e6142c3527731ec3c42_Logo image
rosepink

EÉN OP DE DRIE VROUWEN HEEFT LAST VAN PIJN TIJDENS HET VRIJEN. IN DE MEESTE GEVALLEN HEEFT DIT GEEN LICHAMELIJKE OORZAAK.

Opgroeien in een wereld waarin seks overal te zien is, maar het tegelijkertijd één grote taboeshow is kan grote gevolgen met zich meebrengen. Als je een beetje op mij lijkt heb je onderweg per ongeluk geleerd…

 Dat het egoïstisch is om je eigen plezier voorop te zetten.

… Dat je “slecht” kunt zijn in seks en dit ten alle tijden moet voorkomen.

 Dat je lichaam er is om te verbeteren en niet om van te genieten.

… Dat seksualiteit voor iedereen hetzelfde werkt.

 Hoe het “hoort” op seksueel gebied. Iets met zoenen,
voorspel het “echte werk” wat eindigt met zijn orgasme en klaar. Right?

En nu ben je hier.

Verzeild in een passieloos leven waarvan je niet weet of je er ooit uit zult komen. Er heilig van overtuigd dat er iets mis met je is omdat seks pijnlijk is en je er niet van kunt genieten.

63500e260d6bbcc097bf36c3_Rose 2

JE LICHAAM LIJKT EEN EIGEN LEVEN TE LEIDEN

Je wilt niets liever dan de verbinding van echte en volledige seks met je partner voelen, maar je lichaam heeft hier totaal geen boodschap aan. Vlak voor de penetratie voel je je al gespannen en op het moment zelf blijkt dat terecht. Het doet pijn en hij komt er niet in. Hoe graag je dat ook zou willen.

63500e260d6bbcc097bf36c3_Rose 2

JE SCHAAMT JE EN VOELT JE SCHULDIG OVER JOUW "DEFECTE LICHAAM”

Het moment van penetratie is inmiddels net zo pijnlijk als het gevoel dat je ervaart wanneer jullie na de zoveelste
mislukte poging naast elkaar liggen. Hij zegt dat het hem niets uitmaakt en is ontzettend lief, maar jij voelt je mislukt. Mislukt omdat je hem dit niet kan geven. Omdat je dit niet samen kunt delen. En nu maar hopen dat hij het echt niet ergens anders gaat halen…

63500e260d6bbcc097bf36c3_Rose 2

JE BEGINT ZELF BIJNA TE GELOVEN DAT JE GEWOON NIET VOOR SEKS GEMAAKT BENT

Jezelf en anderen heb je ervan overtuigd dat je er gewoon niet zo’n behoefte aan hebt. Als je diep in je hart kijkt weet je wel beter. Je wilt niets liever dan voluit genieten van intimiteit en een diepe verbinding met je partner. Als dat lijf nou eens mee zou werken!

63500e260d6bbcc097bf36c3_Rose 2

JE ZELFVERTROUWEN VOELT INMIDDELS NET ZO VER WEG ALS SEKSUEEL GENOT

Je voelt je een klein kind in de slaapkamer. Geen volwassen, zelfverzekerde vrouw die spontaan haar man kan bespringen en bevredigen. Als je eerlijk bent begin je steeds meer aan jezelf te twijfelen en dat kost steeds meer energie. Hoe hard je ook probeert te doen “alsof het er niet is.”

63500e260d6bbcc097bf36c3_Rose 2

DAT MOOIE LINGERIESETJE HEEFT OOK NIET SPONTAAN VOOR VERBETERING GEZORGD...

Die mooie lingerie ziet er misschien “sexy” uit, maar wanneer je het aantrekt voel je je alles behalve sexy, sensueel of zelfverzekerd. Je zou hem dolgraag verrassen met jouw sprankelende verschijning, maar weet ook dat dit er niet in zit. Dat dit niet ineens tot vuurwerk zal leiden. In de Hönkemoller heb jij niets te zoeken. Dat is je inmiddels wel duidelijk.

Ik weet hoe het voelt...

Jarenlang wist ik niet beter dan dat seks pijnlijk was. Ik was ervan overtuigd dat er iets grondig mis met me was. Angst voor pijn zorgde ervoor dat ik verkrampte wat pijn enkel in de hand werkte. Ik zat vast in een vicieuze cirkel. Zwaar gefrustreerd en vol schaamte. Dat ik me mislukt voelde als vrouw en vriendin is nogal een understatement. Mijn pleasure was totaal onbereikbaar en daarmee ook de liefde en verbinding waar ik zo naar verlangde.

Toen ontdekte ik iets wat mijn leven totaal veranderde. Met behulp van boeken, coaches en talloze trainingen leerde ik de waarheid over vrouwelijke seksualiteit. Over seksueel genot en hoe het ook voor mij mogelijk is om dit te ervaren.

Nu geniet ik van intieme relaties, passie, vuurwerk en alles waarvan ik dacht dat het niet voor mij was weggelegd. En dat gun ik iedere vrouw. Daarom heb ik alles wat ik geleerd heb samengevoegd in één programma.

PATH TO PLEASURE  |  PATH TO PLEASURE  |  PATH TO PLEASURE  |  PATH TO PLEASURE  |  PATH TO PLEASURE

Path to pleasure

Laten we met het allerbelangrijkste feit beginnen: Je bent niet kapot, gebroken of raar. Ook jouw lichaam is gemaakt om pleasure te ervaren. Je bent enkel geblokkeerd. Geblokkeerd door alles wat jou is aangeleerd over vrouwelijke seksualiteit, hoe het (niet) hoort op seksueel gebied en wat een “mooi lichaam” is.

In Path to Pleasure zal je jouw seksualiteit volledig en opnieuw ont-dekken. Want ze is prachtig. Krachtig, hot en heilig. De hemelpoorten zijn voor niemand gesloten. Ook niet voor jou.

Als je met dit programma aan de slag gaat zul je ....

… Je niet langer belemmerd voelen door je vaginisme
De tijd waarin je kunt kiezen tussen geen seks of pijnlijke seks is verleden tijd. Je lichaam doet eindelijk wat jij wilt!

… Ultiem genieten van en met je partner
Seksuele issues behoren voorgoed tot het verleden en maken plaats voor seksueel genot. Jullie kunnen eindelijk echt in elkaar en het moment opgaan.

… Je mooi en zelfverzekerd voelen in je lichaam
En dit heeft niets met je uiterlijk te maken! Onzekerheden zijn verleden tijd. Je voelt je eindelijk die zelfverzekerde, sexy en volwassen vrouw. Zowel binnen als buiten de slaapkamer!

… Je stem krachtig gebruiken
 Het voelt niet langer onmogelijk om hem spontaan te bespringen en je eigen verlangens uit te spreken. En dat alles op een manier die playful is en bij jou past.

… Je sensueler en levendiger dan ooit voelen
Je denkt alleen nog maar aan seks wanneer je er zin in hebt! De energie die je stak in piekeren, schaamte en “hoe nu verder” kun je mooi in andere dingen steken.

YOUR SEXUALITY IS A LIFE LONG ADVENTURE,
TO BE CELEBRATED AND ENJOYED.

Dit is ook voor jou weggelegd.

Binnen drie maanden leer ik jou alles wat je nodig hebt om nooit meer last te hebben van pijn tijdens het vrijen. Dat doen we met behulp van…

Zes 1:1 Coach sessies:
We zien elkaar één keer in de twee weken via ZOOM voor een sessie van een uur.

Emotionele diepte & Embodiment:
We gaan in gesprek om erachter te komen wat jou blokkeert, maar als nadenken en praten je had kunnen helen was dat allang gelukt. Je seksualiteit bevindt zich in je lichaam. Niet in je hoofd! Met behulp van speciale embodiment oefeningen herstel je de verbinding met je seksualiteit en lichaam. Je hebt lang genoeg in je hoofd vertoefd!

Pleasure Practices: 
Je krijgt toegang tot speciale oefeningen die afrekenen met spanning op het moment suprême. Op deze manier vergroot je jouw genot en voorkom je dat je lichaam verkrampt. Zo hoeft seks nooit meer pijn te doen!

Homeplay:
Transformatie gebeurt niet alleen tijdens de sessies. Na onze sessie ontvang je voor jou persoonlijk op maat gemaakte verdiepingsoefeningen waarmee je direct aan de slag kunt.

Jouw investering: 1697,- of drie termijnen van 597,-

(prijzen zijn inclusief btw)

WAT JE HIERVOOR KRIJGT

TURN ON

De tijden waarin je je schuldbewust afvraagt wat hij er nou echt van vindt dat jullie niet ultiem van elkaar kunnen genieten zijn voorbij. Seks is niet langer pijnlijk en dus heb je ZIN.

CONFIDENCE

Hoe zou het voor je zijn om je echt comfortabel en zelfverzekerd te voelen in je seksualiteit? Wat zou het voor je liefdesleven betekenen als je niet langer onzeker bent, maar je zonder twijfel aan hem en het moment overgeeft? Zonder terughoudendheid. Zonder taboes en zonder schaamte of schuldgevoelens over jouw “defecte lichaam.”

RADIANCE

Schoonheid heeft niets met je uiterlijk te maken en alles met de manier waarop je door het leven beweegt. Je voelt je comfortabel, sensueel en sexy in je lichaam. Schoonheid maakt je niet woest aantrekkelijk. Radiance wel.

VOICE

Je kent het spel van verleiding en kunt je stem krachtig gebruiken. Je schroomt niet langer om de ander te laten weten wat je waar en wanneer wilt. Op een manier die playful is en bij jou past.

TRUST

Zowel in jezelf als in je lichaam en het moment. Je hebt geen last meer van een brein dat overuren draait. In plaats daarvan zul je je over kunnen geven aan het moment en dat is de sleutel tot seksueel genot!

Zij gingen je voor

Marit, 23

Voor Path to Pleasure hadden mijn partner en ik best een fijn seksleven, maar we gingen penetratie volledig uit de weg omdat dit voor mij onmogelijk was. We konden hier samen goed over praten en het was geen groot probleem in mijn relatie of seksleven. Desondanks merkte ik dat ik graag op een dieper level met mijn partner wilde connecten en ook eens samen penetratie seks wilde ervaren.

Ik had al meerdere trajecten gevolgd bij een bekkenfysio en psycholoog. Ik voelde me een beetje een hopeloos geval omdat niets leek te werken. In het begin twijfelde ik ook wel over Path to Pleasure omdat ik al zo veel geprobeerd had, maar het verschil tussen eerdere trajecten en Path to Pleasure is dat hier naar het geheel gekeken wordt en niet alleen naar het ontspannen van je bekkenbodem. Er wordt veel meer gefocust op je eigen seksualiteit en de verbinding met je lichaam. Hier bleek de key te zitten!

Dankzij dit programma is er zo veel veranderd. Ik kan niet alleen pijnvrij penetratie seks hebben, maar durf ook meer te voelen. Dit heeft invloed op zoveel aspecten in mijn leven. Ik ben zachter geworden voor mezelf en anderen. Mensen om me heen valt het ook op, ik heb al een paar keer gehoord dat ze zien dat ik de afgelopen maanden heel erg ben gegroeid en dat ik meer ben gaan stralen omdat ik dichterbij mezelf blijf. Het is bijna jammer dat dit programma alleen voor mensen met vaginisme is want ik zou het eigenlijk aan iedereen aanbevelen. Je leert zo veel over jezelf!

Jamie is een geweldige coach en ik denk dat niemand dit werk beter kan doen dan zij. Omdat ze ervaringsdeskundige is weet ze heel goed hoe het is. Hierdoor voelde ik mij enorm begrepen en gesteund. Verder is ze heel erg geduldig en oordeelt ze nooit. Hoe gek je situatie of vraag ook is, alles is bespreekbaar. Jamie is echt de persoon bij wie je moet zijn en ik gun iedereen die last heeft van pijn tijdens het vrijen dit programma samen met haar!

Merel, 28

Voor Path to Pleasure hadden mijn vriend en ik helemaal geen seksueel contact meer vanwege de pijn die ik ervaarde. We konden er samen goed over praten en hij had respect voor mij en de situatie, maar ik zag geen licht aan het eind van de tunnel. Het voelde echt alsof ik ons allebei teleurstelde.

Ik was in een vorige relatie al bij twee huisartsen, een gynaecoloog en bekkenbodemfysiotherapeut geweest. In mijn huidige relatie kreeg ik ook weer last van pijn. Opnieuw ging ik naar een (andere) huisarts, gynaecoloog, bekkenbodemfysiotherapeut en een medisch seksuoloog. Het grootste verschil tussen Path to Pleasure en andere trajecten is dat er vaak gefocust wordt op het fysieke aspect: gespannen bekkenbodemspieren, bloedverlies et cetera. In Path to Pleasure ligt de focus daarnaast ook op mentale aspecten zoals luisteren naar je lichaam, grenzen aangeven etc. Dat maakt mijns inziens het verschil.

Path to Pleasure voelde echt als een laatste redmiddel en gelukkig heeft het super goed geholpen! Ik kan pijnloos vrijen en weet nu ook dat seks niet alleen penetratie is, maar vooral om genieten draait. Buiten de slaapkamer heeft het ook veel opgeleverd. Ik denk dat ik een tijd lang niet gevoeld heb. Ik werkte vooral hard en praatte niet echt over mijn gevoelens. Nu zie ik het belang daar meer van in en plan ik ook meer rust momenten in zodat ik niet aan mezelf voorbij ga.

Jamie is geduldig, flexibel, meedenkend en slim. Het is ook gewoon heel fijn om met een ervaringsdeskundige te praten. Jamie creëerde echt een veilige omgeving waarin ik mijn verhaal durfde te doen en ik vond de gesprekken heel waardevol en leerzaam. Het is ook fijn om te weten dat ik haar altijd nog een vraag kan stellen indien nodig al heb ik dankzij dit programma het volste vertrouwen dat ik het nu zelf kan!

Hanneke, 24

Voor Path to Pleasure was penetratie voor mij niet mogelijk. Ik was al 6,5 jaar samen met mijn vriend en had al een heel traject van 2 jaar bij de seksuoloog en de bekkenbodemfysiotherapeut gelopen. Dit hielp bij mij niets. Ik werd er alleen maar verdrietig van en dacht dat ik echt “niet meer te maken” was.

Ik voelde me vooral door de seksuoloog niet begrepen. Ik moest maar “gewoon ontspannen” en blijven oefenen. Ik heb zelfs een paar keer op m’n kop gekregen omdat ik het niet graag genoeg wilde. Dat was volgens haar de reden dat er geen vooruitgang in zat…

Ergens kan ik het nog steeds niet geloven, maar nu na Path to Pleasure lukt seks met penetratie! Dit was natuurlijk mijn doel, maar dat is niet het enige dat is veranderd. Naast dat penetratie lukt heeft seks ook een andere betekenis voor mij gekregen. Ik kan aangeven wat ik wil en ervan genieten. Ik zie het niet meer als iets dat “moet” maar als iets wat ik wil. Dit geeft ook een verdiepende laag in mijn relatie en daar ben ik enorm blij mee!

Door Jamie voelde ik me altijd begrepen. Tijdens de sessies vertelt ze soms over haar eigen ervaringen en dit is fijn om te horen. Ook heeft ze altijd advies als je het even niet weet of als iets niet lukt. Haar enthousiasme werkt aanstekelijk en iedere sessie eindigde ik met een lach op mijn gezicht. Niets is te gek om te zeggen en ik heb alle sessies als erg vertrouwd ervaren. Ik ben Jamie voor altijd dankbaar dat ze mij met dit traject zo ontzettend goed heeft geholpen!

Esmee, 21

Voor Path to Pleasure liep ik eigenlijk al een hele tijd vast. Het begon bij het niet kunnen inbrengen van een tampon vanwege de pijn die het met zich meebracht en penetratie seks was voor mij ook niet mogelijk of enorm pijnlijk.

Toen ik de stap durfde te zetten om hiermee naar de huisarts te gaan ben ik doorverwezen naar een bekkenbodemfysiotherapeut. Hier leerde ik hoe ik mijn bekkenbodemspieren moest aanspannen en weer ontspannen. Hierdoor kreeg ik weer een beetje vertrouwen. Eenmaal het traject daar afgerond denk je klaar te zijn, maar penetratie deed nog steeds zeer. Maar goed “dat moest vanzelf wel een keer goed gaan.” Tot ik na een jaar nog niets opgeschoten was… Ik was het beu om geen normale seks te kunnen verdragen terwijl anderen dat wel konden en daar zelfs van genoten.

Na wat Googelen ben ik bij Jamie uitgekomen. Ik heb veel reviews gelezen maar was vooraf nog erg sceptisch. Waarom zou dit wel helpen? Het aangaan van dit programma vond ik dan ook erg spannend. Ook was ik nog student en het kostte voor mij dan ook wel wat. Wat als het niet zou helpen? Dan had ik veel geld uitgegeven voor niets.

Na het eerste gesprek met Jamie voelde het eigenlijk meteen goed, waarna ik dacht: “Dit gaan we gewoon doen!” Eenmaal met het programma gestart vond ik het nog steeds erg spannend. Ik wist niet goed wat ik moest verwachten en ergens was ik nog steeds bang dat het niet zou werken. Jamie loodst je daar in die paar maanden echt flink doorheen. Ze is zeer betrokken en dat maakt haar als coach zo fijn. Het voelt eerder als een vriendin dan dat het echt je coach is. Door haar ben ik ook tot nieuwe inzichten gekomen die ik voor de rest van mijn leven mee neem.

Nu aan het einde van het programma ben ik haar voor de rest van mijn leven dankbaar. Ik kan penetratie hebben zonder dat het pijn doet en daar zelfs van genieten! Iets waarvan ik nooit had gedacht dat het zou gebeuren. Het traject heeft me ook zelfinzichten en vertrouwen terug gegeven. Ik zou Jamie aan iedereen aanraden die kampt met dezelfde klachten en iedereen die er misschien niet meer in gelooft dat ook maar iets kan helpen. Vooral niet denken dat je er maar mee moet leren leven. Het kan echt anders!

Sarah, 27

Voor Path to Pleasure had ik last van pijn tijdens het vrijen. Ik voelde mij boos en verdrietig omdat ik deze klachten al erg lang had en mij hierdoor niet “gezond” voelde zoals een normaal persoon van mijn leeftijd.

Ik was hiervoor al bij een bekkenbodemfysiotherapeut, seksuoloog en gynaecoloog geweest. Bij de bekkenbodemfysio heb ik na een uitgebreid traject wel leren ontspannen, maar in de slaapkamer lukte het nog steeds niet. Ik ben op zoek gegaan naar andere manieren om hiermee om te gaan omdat ik verder wilde komen dan alleen het kunnen aan- en onstpannen van mijn bekkenbodemspieren.  Ik wilde af van de angst/gespannenheid rondom seks en meer in verbinding met mijn lichaam staan.

Dit is precies wat ik vond in Path to Pleasure. Dit traject verschilde van andere trajecten omdat het in eerste instantie veel meer gericht is op weer verbinding maken met je eigen lichaam (en hier weer liefde voor kunnen voelen) en ook omdat het uiteindelijk meer gericht is op de verbinding met je eigen seksualiteit (iets wat bij de gynaecoloog en fysiotherapeut veel minder aan de orde was). Toch heb ik in het begin best nog even getwijfeld of ik dit aan moest gaan omdat ik niet zeker wist of het zou helpen. Zeker na de andere trajecten die ik al gevolgd had dacht ik dat het niet mogelijk was dat dit wél zou kunnen helpen.

Nu na Path to Pleasure heb ik weer vertrouwen in mijn eigen lichaam. Ik kan pijnvrij genieten van seks en ik voel mij weer gezond! Iets waarvan ik voorheen niet had gedacht het te kunnen voelen. Jamie is erg empathisch. Ze weet precies wat je meemaakt omdat ze zelf ervaringsdeskundige is. Dit vond ik in vergelijking met de andere professionals waar ik al geweest was erg fijn. Ze weet hoe ze je moet ondersteunen en geeft goed advies. Daarnaast geeft ze je het vertrouwen en kan ze je altijd motiveren en helpen relativeren, ook als het even wat minder gaat.

Tegen alle vrouwen die met dezelfde klachten rondlopen zou ik zeggen: “Ga dit traject aan! Het is het meer dan waard.”

Esmee, 18

Voor Path to Pleasure had ik altijd last van pijn tijdens het vrijen. De ene keer was het erger dan de andere keer, maar het was nooit fijn. Soms als mijn partner en ik seks hadden moest ik zelfs zeggen dat ik echt niet meer kon. Ik was al meerdere keren naar de dokter geweest en doorverwezen naar een bekkenbodemspecialist, maar dit hielp helemaal niets.

Jamie heeft me ontzettend geholpen en niet alleen op seksueel gebied. Ik heb veel dingen geleerd en een soort rust gevonden bij mezelf. Ik zit echt stukken beter in mijn vel! Dit alles heeft me geholpen te kunnen genieten van seks. Ik ken mezelf veel beter op seksueel gebied en heb na het programma ook ervaren dat het geen pijn hoeft te doen.

Bij Jamie voelde ik me eindelijk begrepen. Mijn hele weg naar pleasure was een grote rollercoaster met ups en downs en Jamie heeft me er elke keer als het wat minder ging boven op geholpen en advies gegeven. Ze biedt een luisterend oor en helpt niet alleen bij seksuele problemen, maar ook als je bijvoorbeeld niet zo lekker in je vel zit of hulp nodig hebt bij het vinden van rust in je gedachten. Ik zou dit programma eigenlijk echt aan iedereen aanbevelen!

Yvette, 32

Voor Path to Pleasure had ik al jaren last van pijn tijdens het vrijen. Dit belemmerde mij steeds meer en tijdens de seks schakelde ik mezelf gevoelsmatig “uit.”

Nu drie maanden later is dat compleet veranderd. Ik geniet weer van seks en mijn man en ik zijn weer dingen aan het uitproberen. Het is echt een feestje! De verbinding met mezelf en mijn lichaam is enorm verbeterd.

Jamie brengt je dichterbij jezelf en je eigen behoeftes zodat je tijdens de seks bewust bent van wat jij wilt. Ze geeft je alle tools voor het hebben van pijnvrije seks, maar helpt ook met je zelfbeeld en het accepteren van jezelf. Dat had ik nooit verwacht, maar dit is zo ontzettend belangrijk! Ik denk dat elke vrouw die hiermee zit door Jamie geholpen kan worden. Ze is ontzettend getalenteerd en een heel warm persoon bij wie het meteen veilig en vertrouwd voelt.

Britt, 29

Voor Path to Pleasure had ik al een hele weg afgelegd bij psychologen, coaches, bekkenbodemtherapeuten, seksuologen, noem maar op. Ik had telkens het gevoel dat ik niet écht begrepen werd. Daardoor zat ik enorm vast in mijn eigen hoofd. Alles overdenken, piekeren, niet kunnen ontspannen. Ik kon dit tijdens de seks ook nooit volledig loslaten of me helemaal laten gaan. En dat heb je wel nodig om fijne seks te kunnen hebben…

Tijdens het traject realiseerde ik me vrij snel dat ik me nooit echt thuis heb gevoeld in mijn lichaam. Dankzij Jamie heb ik beseft dat dit één van de dingen was die aan de basis lagen van mijn vaginisme. Ik heb zoveel geleerd over mezelf, mijn lichaam en seksualiteit. Ik heb het gevoel dat mezelf nu begrijp. Durf te luisteren. Dat ik klaar ben om met liefde in mijn eigen lichaam te wonen. De stap te zetten naar me veilig voelen bij mezelf. In mijn lichaam. Doordat ik dit besefte, voelde ik dat het veilig was om los te laten. Om uit mijn hoofd te treden. En toen dat ook voor de eerste keer lukte tijdens de seks, zat ik op een andere planeet. Geen overdenken, geen piekeren, niet vastzitten in mijn hoofd. Dat heb ik nog nooit zo ervaren.

Het grootste verschil tussen Path to Pleasure en voorgaande trajecten was dat ik écht het gevoel had dat Jamie me begreep. Elke coach sessie voelde als thuiskomen bij iemand die met haar volle aandacht naar je luistert en je begrijpt. Na de laatste sessie vond ik het moeilijk om ‘afscheid’ te nemen. Ik vind Jamie zo’n warm en lief persoon. Zo’n intelligent iemand met zoveel inzicht in seksualiteit en vaginisme. Weten dat je altijd bij haar terecht kunt tijdens het traject (en erna) is ook enorm geruststellend. Je eigen seksualiteit kennen is ZO belangrijk en Jamie heeft dat voor mij mogelijk gemaakt. Voor het eerst in mijn leven vind ik mijn seksleven weer helemaal fijn. Tegen iedere vrouw die hetzelfde ervaart zou ik willen zeggen: “Ga dit aan!” Het is zo’n mooie, waardevolle reis om te maken.  

Jitty, 27

Voor Path to Pleasure was ik al vijf jaar samen met mijn lieve vriend, maar fijne seks met penetratie was voor ons helaas onmogelijk vanwege de pijn die ik ervaarde. Op een gegeven moment had ik de moed verzameld om naar de bekkenbodempsecialist te gaan, maar al snel wist ik dat dit niet de oplossing voor mij zou zijn.

Het aangaan van Path to Pleasure was spannend, maar voelde ook echt als een stap in de juiste richting. En dat bleek het ook te zijn! Gaandeweg leerde ik de gedachten in mijn hoofd los te laten en steeds meer verbinding met mijn lichaam te ervaren. Het lukte mij om met acceptatie, vertrouwen en liefde te luisteren.

Toen ik voor het eerst fijne, pijnloze penetratie ervaarde was het alsof ik een diepgewortelde kennis in mezelf en mijn lichaam vond die nooit meer verloren gaat. Jamie is tijdens dit programma persoonlijk betrokken, passievol en heel toegewijd. Ze coacht echt met aandacht voor jouw persoonlijke situatie en het moment. Daarbij biedt ze structuur met allerlei oefeningen en dit alles maakt Jamie tot een bijzonder goede coach.

Path to Pleasure was een ervaring die ik voor de rest van mijn leven koester. Ik gun iedere vrouw die last heeft van pijn tijdens het vrijen dit programma samen met Jamie!

Masha, 24

Voor Path to Pleasure lag er bij mij veel kramp en angst rondom zowel fysieke als emotionele intimiteit. Ik durfde eigenlijk niet echt te daten en schaamde mij voor mijn vaginisme. Ik was ook bang dat er fysiek iets mis met mij was en dat hier niets aan te doen was.

Een paar weken voordat ik Jamie vond had ik nog nooit over dit probleem gesproken uit schaamte en onwetendheid. Dat maakte het ontzettend spannend om aan dit programma deel te nemen, maar wat ben ik blij dat ik het gedaan heb! Ik ben enorm gegroeid in mijn houding tegenover  intimiteit, seks en self-pleasure. Toen ik dit programma met Jamie begon durfde ik mij niet open te stellen bij dates, maar tijdens het traject ben ik een heel leuke man tegengekomen en ja hoor… Tegen het eind van dit programma is pijnvrije penetratie gelukt! Ik kan nu genieten van een seksleven met en zonder penetratie en heb ook geleerd dat penetratie echt niet altijd hoeft, maar wel heel fijn kan zijn.

Jamie is een ongelooflijk betrokken en oprecht persoon. Ze heeft voor mij veel schaamte weggehaald en ik voelde me vrijwel direct veilig bij haar dankzij haar eigen openheid en enthousiaste karakter. Ik zou Path to Pleasure aanbevelen aan iedereen die vaginistische klachten heeft en zich schaamt want er is niets mis met je en het hoeft niet zo te blijven!

P