634e8e6142c3527731ec3c42_Logo image

Wedden dat je dit nog niet wist over penetratie seks?

Klaar om eens flink omver geblazen te worden? Want ik ga je in dit artikel voor de verandering niet vervelen met een verhaal over dat seks meer is dan penetratie. Of dat penetratie altijd een keus is en nooit een vast onderdeel van de seks. Als je al een tijdje meeleest vermoed ik dat je dat inmiddels niet meer kan horen.

Vandaag wil ik iets met je delen wat valt onder de categorie dingen die we op school hadden moeten leren. Wat niet gebeurd is – no suprise there. Leren over de oorlog van 1648 is ook veel belangrijker dan leren hoe je eigen lichaam werkt.

Goed. Genoeg over het aan alle kanten te kort schietende systeem. Als je een beetje op de oude versie van mij lijkt en zeker als je primair vaginisme hebt (pijn vanaf je allereerste ervaring met penetratie seks) is de kans groot dat je het moment van penetratie seks ziet als het grote moment waarop jij alle controle loslaat. Het moment waarop hij bij je naar binnen beukt en de tranen in jouw ogen springen van de pijn.

Penetratie is geen actie van de penis

Ik heb tot mijn 27ste gedacht dat penetratie een actie van de man was. Van de penis. Dat het mijn taak was om daar ontspannen te liggen en het maar over me heen te laten komen. En dat het niet lukte omdat die ontspanning niet lukte. Wat waar was, maar dat was niet de enige reden. Het beeld dat ik van penetratie seks had klopte van geen kanten.

Ik wist niet dat mijn vagina (het deel van je vulva waarin penetratie plaatsvindt) op dat moment net zo actief is als een penis. Actiever zelfs.

Iedere vagina (ook die van jou – pinky swear dat er niets mis met je is) heeft een zuigkracht naar binnen. Wanneer een vagina opgewonden genoeg is EN daar helemaal klaar voor is “zuigt” ze een penis naar binnen. Soms snel. Soms langzaam. Wat dit met je vaginisme te maken heeft? Nou… Vaginisme is een beschermingsmechanisme wat voortkomt uit een onbewuste angst. Het wil jou veilig houden.

Dat onjuiste penetratie beeld voelt voor jouw systeem”niet veilig”

Persoonlijk vind ik het niet zo gek dat mijn lichaam mij wilde beschermen tegen iets wat ik onverhoopt zag als het grote moment waarop ik geen controle meer had en hij bij mij naar binnen beukte. Of wiebelde. Ik probeerde het ook wel eens voorzichtig met even weinig succes.

Hoe dan ook… Vind jij het ook niet logisch dat je systeem dit onbewust als onveilig ziet? Het voelt niet fijn om geen controle te hebben. En dat “beuk” beeld wat door de porno industrie is geschetst voelt al helemaal niet fijn.

Vaginisme heeft ontzettend veel met je psyche te maken en maar heel weinig met je bekkenbodemspieren. Die reageren gewoon op wat jouw brein (onbewust en onbedoeld) aangeeft op het moment van penetratie. Dat het tijd wordt om met man en macht aan te spannen.

En nu kan ik me voorstellen dat je nu denkt “Ja leuk Jamie… Maar als mijn brein dat allemaal onbewust doet… Hoe kom ik er dan vanaf?” Ga ik je vertellen! Tijdens de gratis online masterclass “Van Pijn naar Pleasure” ontdek je wat vaginisme precies is en welke stappen je moet doorlopen om er voor eens en altijd vanaf te komen.

Het zijn de stappen die ik zelf heb doorlopen en die ervoor gezorgd hebben dat inmiddels meer dan 150 andere vrouwen pijnvrij van seks genieten. Als je tot zo ver hebt meegelezen vermoed ik dat je niet kan wachten om ook bij die groep te horen 🙂

Klik HIER om je aan te melden en volledig gratis en anoniem te ontdekken hoe je pijn tijdens het vrijen voorgoed achter je kan laten. Makkelijker kan ik het niet voor je maken! En tot die tijd… Neem even een momentje om de power van je pussy te vieren. Het is geen passieve muts op het moment van penetratie. Het is een powerhouse. Net als jij.

P