634e8e6142c3527731ec3c42_Logo image

Wat bijna niemand begrijpt over vaginisme

“Fijn hé, dat je nu gewoon seks kan hebben?” Ze zei het op een toon waarmee mijn oma over seks zou praten. Wat ze niet deed. Mijn oma vond seks vies en ik weet ook niet waarom ik dat weet.

Genoeg over mijn oma. Terug naar de vrouw die dit zei. Die vrouw is mijn huisarts. Ze zei het terwijl ze zelf tot haar ellenbogen in mijn vagina zat voor een uitstrijkje, maar dat terzijde. Ik moest heel veel moeite doen om niet te reageren met “mwah.” Of misschien nog wel verontrustender voor haar: “Dat kon allang.” Een clitoris vibrator doet wonderen. Soms zou ik willen dat ik de ballen had om zo iets in het moment te zeggen in plaats van het achteraf te denken.

Heb ik niet. Kunnen we mee leven.

Vaginisme herstel gaat over zo veel meer

Waar ik niet mee kan leven is hoe veel mensen verbaasd zijn als ik zeg dat het me niet zo veel kan schelen dat er nu een piemel in kan. Tuurlijk. Het is fijn, lekker en verbindend, maar kan niet tippen aan alles wat ik bij vaginisme herstel cadeau heb gekregen.

Iets wat maar weinig mensen begrijpen. De meesten zien het als probleem van je bekkenbodemspieren. Iets “seksueels.” Persoonlijk denk ik niet dat het dat is. Het voelt voor mij meer als een disconnectie. Een disconnectie van mij. Van mijn lichaam. En als er niemand thuis is… kan je ook de deur niet open doen. Zo simpel is het.

Vaginisme herstel is in de kern een herstel van de verbinding met je lichaam. Wat fantastisch is want dat betekent dat je er heel veel andere dingen bij cadeau krijgt. Dat het niet blijft bij die diepere verbinding met je partner. De natuurlijke zwangerschap of extra dosis zelfvertrouwen.

Wat je er allemaal bij cadeau krijgt

Je krijgt je energie terug. Je creativiteit en inspiratie. Gaat weer stralen omdat alle clichés waar zijn. Schoonheid komt van binnenuit. En ook daarvoor moet je thuis zijn. Ik ben heel erg blij dat ik dat nu ben. Dat ik heb geleerd om dit lichaam niet meer in de steek te laten. Om geen seks meer te hebben voor hem. Omdat het al zo lang geleden is. Of uit angst dat hij misschien uiteindelijk toch wel bij mij weggaat.

Het is eindelijk ook voor mij fijn. En niet omdat penetratie lukt, maar omdat ik erbij kan blijven. Omdat ik thuis ben in mijn lichaam en mijn brein tijdens de seks geen overuren meer draait.

Benieuwd hoe jij dit ook voor jezelf kunt creëren? Kom naar mijn gratis online masterclass “Van Pijn naar Pleasure” en ontdek de drie stappen naar een pijnvrij seksleven.

En zo veel meer dan dat! Klik HIER om je gratis aan te melden en dan “zie” ik je daar.

P