634e8e6142c3527731ec3c42_Logo image

Vrijen bleef pijnlijk tot ik dit ene ding veranderde

Soms valt er een kwartje die zo groot is dat het een briefje van 500 had kunnen zijn. Al raakt die je hoofd natuurlijk minder hard en schrik je er dus niet zo van wakker.

Een paar dagen geleden viel er zo’n kwartje op mijn eigen hoofd. Uit het niets realiseerde ik me waarom ik een aantal jaar geleden “ineens” zo snel kon herstellen van mijn vaginisme. Van de pijn tijdens het vrijen.

Hij zei dat het hem niets uitmaakte

Want mijn toenmalige vriend zei dat het hem niets uitmaakte. Hij wilde bij mij zijn. Was gek op mij. Oók met vaginisme.

Ik leek het niet te horen. Het enige dat ik mompelde was ‘sorry’ als we weer eens teleurgesteld naast elkaar in bed lagen. Ook brabbelde ik iets in de trant van ‘dan moet je het maar met andere vrouwen doen.’ Zó schuldig voelde ik me.

Ik was ervan overtuigd dat hij mij uiteindelijk zou verlaten. Welke man wil er nou een vrouw waar je geen seks mee kan hebben? Ik wilde niets liever dan die pijn tijdens het vrijen overwinnen, maar maakte één cruciale fout. Ik wilde het vooral voor hem. Voor onze relatie. Voor alles en iedereen, behalve voor mezelf.

De verwachting dat hij mij anders zou verlaten was een directe weerspiegeling van mijn (niet bestaande) gevoel van eigenwaarde.

Je begrijpt dat vrijen pijnlijk bleef. Hoe rustig we ook deden en hoe lief hij ook was… Het lukte niet. Er veranderde niets en ik was mislukt. Aldus mijn gedachten.

Mijn herstel kwam ineens in een sneltreinvaart

Tien jaar lang heb ik last gehad van pijn tijdens het vrijen. Binnen een paar weken was ik er vanaf. Die paar weken gingen van start met één cruciaal besluit.

Ik ben het ook waard om van seks te genieten!

Seks is niet slechts iets wat ik aan een partner geef. Wat ik moet doen in een ‘normale relatie.’ Het is in de eerste plaats van mij en voor mij.

Een lieve partner maakte geen verschil, maar mijn gevoel van eigenwaarde veranderde alles.

Niet zo gek natuurlijk. Want als jij van jouw genot geen prioriteit maakt, waarom zou een ander dat dan wel doen? Als jij niet weet wat wat je moet doen, hoe kan hij je dan helpen? En als jij niet actief aan de slag gaat om pijn tijdens het vrijen te overwinnen… Waarom zou er dan iets veranderen?

Ben jij klaar met doen alsof het er niet is? 

Heb je de ‘strategie’ van hopen dat het verandert lang genoeg geprobeerd en ben je er klaar voor om nu echt voor jouw genot te gaan?

Kom dan naar de gratis online masterclass op zondag 23 mei om 11u (of voor de volgende editie als je dit op een later moment leest!) In één uur neem ik je mee in mijn persoonlijke reis van pijn naar pleasure. Je ontdekt wat pijn tijdens het vrijen precies veroorzaakt, hoe je er vanaf komt EN wat de drie veel voorkomende valkuilen zijn die pijn in stand houden.

Het pad is voor je uitgestippeld! Het enige dat jij hoeft te doen is de eerste stap zetten. Klik HIER om je aan te melden. Je bent zelf niet in beeld dus je kan gewoon in je pyjama komen! Het enige dat jij hoeft te doen is klaar zitten met koffie, croissantjes en een schrijfblok. Dan regel ik de rest 🙂

P